Blogindlæggene er indsat fortløbende efter dato med de nyeste øverst.

Indlægene kan alle relateres til mindst et af webstedets temaer vist i billedlinks herover...

Som vejledning ledsages hver enkelte indlæg med ikonet for det eller de relevante tama/er.

BLOG INDLÆG

Biografien

Ever Shelter 2021

Saturday, 16 January 2021

I dag dukkede nedenstående meddelelse med billeder op på min Linked In konto! Jakob er barnebarn af min gamle ven og kollega Klaus Heding der fortalte om sine bedrifter i familien. Jakob var en ung ingeniørstuderende og han fangede om nogen de guldkorn der blev ham givet, og har side scoret iværksætter premier af alle slags gennem sit firma Lifeshelter.

Jakob har nu også modtaget nedenstående fortælling fra mig, om både sit og nu afdøde Klaus og mit consepts aller dybeste rødder!

   

   Sundhedscenter nær Leh i Ladakh 1986

Kære Jakob

... jeg ved, at du ved alt om dit byggekoncepts   nærmeste rødder i Bolivia, men har du nogensinde hørt hvad din bedstefar Klaus Heding og jeg sad og fandt ud af omkring tusindårsskiftet, da vi en sen nattetime, i stjerneskæret på det ellers natmørke højland, mellem Andesbjergene sad og fejrede vort fælles arbejde! Han var kaldt ud til Landsbyen Lahuachaca for at udvikle vinduer og døre i ferrocement? Jeg havde været der længe, og midt i snakken fortalte Klaus, at det faktisk ikke var første gang, at han arbejdede med den slags huse her... altså huse bygget af soltørrede lerjordssten og forsynet med et selvbærende tag, altsammen gravet op af den jord husene stod på! Det lyder spændende... hvor og hvad Klaus? Jo i 1987 havde han også sat vinduer og døre i et tilsvarende hus oppe i Ladakh i Himalayabjergene!!! Det hus kender jeg godt svarede jeg, for det var jeg med til at bygge i 1986, nærmest til vor begges forbløffelse og store fornøjelse... Vi var begge sådan en slags u-landsbisser og elskede den slags tilfældigheder for samvirke… det var broderskab.
Ellers er det jo den egyptiske arkitekt Hassan Fathy der var den første til at revitalisere det gamle koncept for et selvbærende parabelformet lerjordstag, sådan som de gamle egyptere har brugt det i mindst 6.000 år. Det glæder mig derfor også meget, at følge hvordan du Jakob, med inspiration fra salig Klaus, nu har videreudviklet ideen til et helt nyt og moderne koncept! 

Det er virkelig godt gået, og du ønskes fortsat al mulig held og lykke med det hele.

Kh. Lars Jørgen