(placeholder)

2

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

Data og Budget

...og efterkommere (2018)

VELKOMMEN HOS GRETHE OG JØRGEN

Præsenter familien via den aktuelle status og en idé om at beskrive deres eksistens i form af at tage en tur

forbi deres respektive bosteder sammen og hver for sig


Grethe

Jørgen

Grethe og Jørgen

Jacob

Ole

Margueritte

Thor

Mads

Eskil

Ellen

Sol

...

Familien (Anvendes på webstedets side for ”Familien”)

Mine børn Jacob og Ole, deres mor Grethe, og svigerdøtrene Katja, Pernille og Line samt de fantastiske børnebørn Margueritte, Thor, Mads, Eskil og svigerbarnebarnet Peter samt oldebarnet Sol udgør i skrivende stund i 2019 min nære familie, dog med de fraskilte Pernille og Peter noget på distancen. Hertil kommer enkelte af min egen og min svigerfamilie samt ude på sidelinjen også mine børns svigerfamilier.

Engang talte jeg også mine bedsteforældre og min mor samt hendes 6 søskende og alle deres 11 børn med som den nære familie, men det har gradvist ændret sig, efterhånden som min nuværende familie har taget form og har krævet sit. Stadig findes der dog på den gamle front 10 fætterkusiner med deres børn. Vi ses med års mellemrum til arrangementer og det glæder mig ved enhver lejlighed når vi mødes, men stille og roligt er vi røget ud af hinandens hverdag så vi nu nok mere ser hinanden som nære slægtninge.

På mine gamle dage er det til gengæld, som om den nære families betydning tilsvarende vokser og vokser. Ja ikke fordi den ikke altid har været af stor betydning… men hvor børnenes del af  familien før var noget man selv nærmest var ansvarlig for, så er børn og børnebørn jo pludselig blevet den primære kontakt til omverdenen, og i sidste ende bliver de sikkert også den eneste. Dermed er de jo den væsentligste livline der er tilbage, og set i det lys og fordi det jo også er dem man elsker og kun ønsker alt det bedste, så skal man jo helst pleje kontakten til dem."Familien Jakobsen" (Anvendes på webstedets ”Familien”)

… når jeg indledningsvist har bebudet en nænsom præsentation af min egen familie er det klart fordi jeg ikke føler mig berettiget til at give karakterer til mine egne efterkommere, det må de selv eller deres efterkommere gøre om ønsket. Ikke fordi jeg har en eneste dårlig karakter at give… tværtimod. De er alle meget fantastiske, og ikke mindst mine to sønner er nogle pragtfulde mennesker med vid og humor samt et godt tag på livet med deres koner og børn. De har eksempelvist formået at tage sig vildt godt af både børnene og deres arbejde således, at de familiemæssigt og materielt står langt stærkere end jeg selv nogensinde formåede at drive det. Dog gjorde jeg det jo da så godt jeg evnede, og det glæder mig da i det mindste, at jeg ikke kom til at stå i vejen for deres udvikling, og måske har jeg endda haft held til at hjælpe lidt i en god retning i ny og næ. Men dertil har de altså også haft en fantastisk mor… og hende var jeg da, i sin tid, helt alene om at få halet ombord.

Nu er begge mine børn over 50 år og er i mine øjne trådt lidt i baggrunden i forhold til deres egne børn, og her er det jo helt umuligt at udtale sig, de er jo knap pakket ud endnu! Men en studerer teologi og har fået en datter, så mon ikke der er en god historie her? Det tror jeg, ligesom jeg tror vældigt på både den der allerede er kandidat i datalogi og den som lige nu runder det første år som filosofistuderende… det er meget spændende perspektiver alt sammen, hvortil kommer, at jeg da tror mindst lige så meget på de to mindste som lige nu har fuldt drøn på livet i folkeskolen så man selv næsten kun kan drømme sig tilbage!

De vil alle blive vist i nogle fotocolager fra deres opvækst.FAMILIEN