(placeholder)

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

(placeholder)
(placeholder)

BAGGRUND

Lidt om tilblivelsen af mine passioner!

Der var gået flere dage... ja måske nærmest uger efter at jeg var begyndt på Arkitektskolen i Aarhus før jeg gav mig til kende over for en ældre studerende... jeg var frustreret over alt det nye, og ikke mindst måden man talte om huse og byggeri på! Ikke fordi jeg var en ren novice... for jeg var trods alt uddannet både murer og bygningskonstruktør, så jeg vidste nok hvad det hele drejede sig om! Ja, selv kunst var min varme interesse!

  

Alt hvad en mand har brug for! Et lille hus og en stor kvinde

INTRODUKTION

EKSISTENS, KVINDER, HUSLY OG GODE HISTORIER

...så lysten kan drive værket.

  Altså, jeg undrede mig! Og så var det, at jeg forsøgte med at "røbe" mig!

Hvad fanden er det for noget langhåret snak? Jeg forstår ikke et hak... hvordan kan folk tænde i den form for drømmebilleder...?  Ved du hvad svarede fyren! "Du mangler simpelthen at modne"! Hva ba... sagde jeg og så undrende på ham! "Jo, ligesom da du skiftede fra at være en lille dreng der så på kvinder som nogen der vaskede tøj og smurte madpakker, og du pludselig fik øje for helt andre fortrin... og de muligheder for nydelse der var forbundet hermed! En god røv og vilde bryster... for ikke også at tale om søde smil samt farlige dufte og hvad har vi? I dag, som en ung mand, kan du på ingen tid reagere med hjertebanken på en kvindes signaler efter blot et splitsekund i selv den flygtigste  forbifart. For nu er dine fornemmelser nemlig noget du kender og frydes ved"!

"På samme måde er det med huse og arkitektur..."! Fortsatte han. "Lige nu står du over for, at skulle føle dig frem og få nogle erfaringer og øget viden! Det kan virke uoverskueligt, men langsomt vil du også her udvikle sym- og antipatier, hvorefter et enkelt hurtigt blik på et arkitektonisk værk vil være nok til i bedste fald, at tænde dig".

Det var en fortælling jeg forstod, og snart efter var jeg da også så godt som helt afklaret med, at min kæphest var og blev "Den traditionelle folkelige arkitektur". Denne anonyme form for bygningsdesign har lige den rytmik og ordnede uorden der altid har fascineret mig... dikteret, som det er i alle tider, af tilstedeværende menneskelige- og materielle ressourcer! Og hvem tænker så på famøse tyvendedelssnit! Den slags er jo blot et middel og slet ikke målet!

Således vækket og guidet ind i et nyt univers, hvor jeg i virkeligheden havde været længe, var min passion for kvinder og andre mennesker nu håndfast udvidet til en lignende begejstring for også den æstetiske og funktionelle nydelse ved god traditionel byggeskik... dens enkelhed og naturlige afbalancerede og dog komplekse skønhed!

...og for i sidste ende, også at komme tættere på en forståelse af det hele, er der siden, til og med, stødt et par sekundære passioner til... sådan at det færdige sæt af emner for mit livs passioner er blevet:

"Skabelsen", "Menneskene", "Bosætningen" og "Historien".

Parat

Lad mig lige repetere, at Passionerne er et tema og Skabelsen, Menneskene... m.fl. er emner!

Emnerne kan herefter være opdelt i afsnit og videre i...mere detaljerede lag!

Inger Christensens skønne slumdigt tilsat musik af Troels Trier og Røde Mor

Hudegården var en "alternativ" legeplads med rod i 1960ernes slumstormerbevægelse.

Alligevel følte jeg mig hægtet helt af hvad der foregik... der, i et miljø hvor en bagtrappe blev kaldt en vertikal kommunikationslinje! For ikke at tale om når talen blev mere følelsesladet om de arkitektoniske virkemidler! Det lød mere som forsøg på at digte... uafhængig af enhver form for tyngdekraft og da slet ikke egnet til afklaring af tyvendedelssnit eller anden sådan form for praktik...!

For "stamgæster" der gerne vil snuppe en genvej kan man allerede med billedlinksene her gå direkte videre til de enkelte emner!

Folk der ikke har været her på webstedet før formodes dog at kunne finde ting og sager af interesse ved at følge den slagne vej!

ORIENTERING OM PASSIONERNES SCRAPBOG

...på et let tilgængelig ambitionsniveau!

På næste blad...

...kan man møde  Passionernes "Emneoversigt" og orientere sig nærmere om temaets fire emner... og prikke sig videre i den ønskede retning.

SKRIVEPROCESSER

Ja, og når jeg nu er inde på det med skriveprocesser, så lad mig  hellere forklare!

Det er jo sådan, at mit hoved myldrer med tanker og ideer jeg gerne vil dele med andre! Blot har de den skavank, at andre har svært ved at få øje på alle genialiteterne! Først skal de jo for eksempel ud af mit hoved! Men det er sjældent tilstrækkeligt... for nu skal de også forklares og muligvis debateres og files til før der er ben at gå på! Og så, så er de vel færdigudviklede?

Men nej, færdige er de ikke, og det bliver de heller aldrig! Dog kan de da heldigvis bruges til noget nyttigt i forskellige samenhænge:

Et hus kan bygges og en tekst kan forståes, men uanset hvad er det aldrig lykkeds mig at tegne et hus eller at skrive en tekst hvor jeg efterfølgende ikke føler trang til forbedringer! Nogle gange i form af små ændringer og andre gange som "en ommer".

Mine tanker kommer og vokser således som uendelige spiralringe og vil altid befinde sig på et midlertidig niveau... omtrent som universet der stadig, nu nær 14 milliarder år efter Big Bang, vokser og vokser og omdannes og omdannes!

Kun et par ting er sikkert, og det er at  mine (og andres) output altid vil befinde sig på et eller andet niveau, ligesom, at dette niveau altid gerne skulle overstige de niveauer der er gået forud... hvis ikke i kvalitet så dog i erfaring!

http://www.murogrum.dk/PASSIONERNE/Velkommen_pas.html